Medimix, mer än bara en vanlig tvål!

Medimix, en tvål med mångtusenårig visdom. Medimix, en tvål med mångtusenårig visdom.

Har du svårt att hitta en tvål? Det hade jag med i många år... tills jag hittade MEDIMIX Original. En Ayurvedisk handgjord örttvål med fantastiska egenskaper. Hemligheten ligger i de rena, icke processade vegetabiliska oljor som används vid tillverkningen samt hos den noggrant utvalda örtblandningen. Medimix är fri från såväl animaliska som processade fetter. Istället använder man ren Cocos nucfiera (cocosnöt) olja och Elaeis guineesisolja. Tack vare den traditionella tillverkningsmetoden lämnas också det välgörande, naturliga glycerinet kvar i tvålen, inga kemiska tillsatser används heller i tillverkningen. Medimix är framställd helt utan elektricitet och finns med på KlimatSmarts lista över KlimatSmarta produkter. Tvålen innehåller 18 olika örter som var och en är bl.a. läkande, vårdande, balanserande, välgörande och förebyggande. Medimix är en tvål med mångtusenårig visdom.Tvålen passar alla hudtyper och kan användas till hela kroppen och även till håret. Den ger ett rikt lödder och gör underverk med din hud och hårbotten. Medimix tvålen är godkänd av Svenska Läkemedelsverket. Du beställer enklast tvålen genom att gå in under fliken Kontakt, likaså om du har några frågor. Pris 35:-/styck (125 gr). porto tillkommer.

MEDIMIX Original innehåller:
Plumbago Rosea (Röd blyört): Antimikrobiell, motverkar dermatofytos, balanserande.
Zingiber Zerumbet (Vild ingefära): Antifungal, antibakteriell.
Hemidesmus Indicus (Indisk sarasaparilla): Hämmar överdriven talgproduktion (acne), klådstillande, reducerar kroppsodör, balanserande, svalkande.
Smilax China (Kinarot): Antiinflammatorisk.
Melia Azadirachta (Neem): Svalkande, sårläkande, balanserande, antimikrobiell, verksam mot ringorm.
Acorus Calamus (Kalmusrot): Antibakteriell, antiviral, deodorant.
Andropogon Muricatus (Vetivert): Svalkande.
Berberis Aristata (Gurkmeja): Antibakteriell, antifungal.
Cedrus Deodara (Himalayaceder): Antioxidant, smärtstillande, antimikrobiell, balanserande.
Celastrus Paniculatus (Jyotishmati): Balanserande och välgörande.
Coriandrum Sativum (Koriander): Ger behaglig kroppsdoft.
Cuminum Cyminum (Spiskummin): Ger behaglig kroppsdoft.
Embelia Ribes (Vidanga): Mot hudparasiter.
Glycyrrhiza Glabra (Lakritsrot): Återfuktande.
Holarrhena Antidysenterica (Bitter oleander): Svalkande, hämmar överdriven talgproduktion (acne).
Nigella Sativa (Svartkummin): Antibakteriell, lindrar utslag och eksem.
Psoralea Corylifolia (Babchi): Balanserande och välgörande.
Balsamodendron Mukul (Indisk bedellium): Antibakteriell, antifungal, antiviral, antiseptisk.

Jag säljer nu även
Medimix Moisturising Lakshadi Oil  som är en modern glycerintvål, speciellt utformad för torr hud. Lustigt nog, fungerar den också mot acne. Detta beror på att Lakshadi oljan, bland annat, innehåller flera kärlvidgande örter, som stimulerar de tunna blodkärlen längst ut i huden. På så sätt kommer man åt att balansera talgkörtlarna, som ju står för hudens naturliga återfuktning. Det ökade blodfödet i huden kan också stimulera avsomnade hårsäckar, vilket kan vara bra mot håravfall. Tillsammans med extra rikligt med vegetabiliskt glycerine får man en tvål som återfuktar kraftfullt redan vid tvättillfället och behovet av fuktcreme minskar dramatiskt. Medimix BodyWash Lakshadi Oil kan även starkt rekommenderas som handtvål, då den är mycket bra mot självsprickor och torra händer!
Medimix Sandal and Eladi Oil är en utveckling av den ursprungliga Medimix Classic tvålen. Förutom en mindre andel av örtblandningen 18 Herbs, är denna tvål förstärkt med den speciella Eladi oljan. Eladi är ett urgammalt, ayurvediskt recept på en balanserande olja som traditionellt används mot allergier, eksem, klåda, utslag, missfärgningar och pigmentförändringar samt hudinflammationer. Eladi består av 26 noggrant utvalda örtextrakt som tillsammans med vegetabiliskt glycerine och en modern tvålbas, skapar denna klassiskt sandeldoftande tvål. Varaktig användning av Eladi olja anses balansera hudens pigmentering samt stärka dess struktur.

Jag säljer nu även
Medimix Sandal and Eladi Oil som är en utveckling av den ursprungliga Medimix Classic tvålen. Förutom en mindre andel av örtblandningen 18 Herbs, är denna tvål förstärkt med den speciella Eladi oljan. Eladi är ett urgammalt, ayurvediskt recept på en balanserande olja som traditionellt används mot allergier, eksem, klåda, utslag, missfärgningar och pigment-förändringar samt hudinflammationer. Eladi består av 26 noggrant utvalda örtextrakt som tillsammans med vegetabiliskt glycerine och en modern tvålbas, skapar denna klassiskt sandeldoftande tvål. Varaktig användning av Eladi olja anses balansera hudens pigmentering samt stärka dess struktur.